Nyheter

Göteborg under ytan!

10 mar 2020

Under 2019 utförde Medins flera spännande uppdrag åt Göteborgs stad. I händerna på våra kunniga marinbiologer är våra video-, sonar- och ekolodsystem fantastiska verktyg för att beskriva livet i havet. Nu kan ni även ta del av våra resultat via miljöförvaltningens hemsida. De publicerade rapporterna visar att Göteborgs skärgård verkligen hyser mycket spännande liv.

/nyhet-gbg.jpg

Hallands kustvattenkontroll

3 mar 2020

Idag arbetar vi med vinterprovtagningar längs Hallnadskusten i den samordnade kustvattenkontrollen. Vi tar undersöker vattenkemi och växtplanton för att bedöma tillståndet samt för att se förändringar i kustvattnet i ett längre tidsperspektiv. Vi har just nu höga flöden från vattendragen som mynnar ut längs Hallandskusten.

/halland-3-mars.jpg

Ny sida för intresseanmälningar

6 feb 2020

Idag lanserar vi en ny sida för rekryteringar och intresseanmälningar.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta på Medins samt anmäla ditt intresse för att arbete på Medins. Om du väljer att "Connecta" med oss här så finns din intresseanmällan i vårt system när vi genomför snabba rekryteringar. Du prenumererar dessutom på alla framtida utlysningar om nya tjänster.

Systemet kommer efter 12 månader att fråga om du önskar kvarstå. Om du då tackar nej så kommer dina uppgifter att raderas i enligthet med GDPR.

Läs mer här

/koster.jpg

 

Offshore Väst

29 jan 2020

Medins deltog nyligen på Offshore Västs årskonferans Göteborg.

OffshoreVäst arbetar för att stärka och utveckla svensk industri inom offshoreområdet, med ett huvudsakligt fokus på energisektorn. OffshoreVäst syftar till att bygga upp ett strategiskt samarbete mellan aktörer inom forskning, industri, myndighet och politik. 

Medins arbetar just nu med ett flertal Offshore projekt och det var spännande att se och höra mer kring utvecklingen i Västsverige.

/offshorevast.jpg

På bilden syns marinbiolog Andrea Johansson från Medins. Foto från nyhet från GCE Ocean Technology

https://www.gceocean.no/news/posts/2020/january/scandinavian-clusters-share-experiences/

Medins finner ny främmande art för Sverige

13 jan 2020

Medins har nyligen påträffat en ny maskart i Svrige, Quistadrilus multisetosus. Masken hittades i Göta älv. Arten är en främmannde art och kommer ursprungligen Nordamerika.


Den har sedan tidigare påträffats i andra stora floder i Europa. Mikaela Sandgathe (en av Medins många duktiga taxonomer) lyckades härrom dagen att artbestämma masken, ett tämligen spektakulärt fynd då detta sannolikt är första gången arten hittats i Sverige.

/quistradrilus.jpg

God jul

20 dec 2019

God Jul och God fortsättning!
Idag kom tomten på besök till vårt kontor. Det bjöds på gofika med jultema, klappar delades ut och stämningen kan närmast beskrivas som elektrisk. Detta kan till viss del ha berott på det i år ökade inslaget av elektrifierade jultröjor och skäggpynt....

Vi vill alla här på Medins tacka för att ni alla följt oss via Hemsidan, Facebook och Instagram på vår spännande resa genom 2019. Nästa år vet vi redan nu kommer bjuda på många stora nyheter och spännande uppdrag.

Ha en riktigt fin jul så hörs vi nästa år!

//Alla vi på Medins

/jul2019.jpg

 

Elfiske

25 nov 2019

Nu rapporterar vi årets elfiskeresultat till våra kunder. Vi besökte under sensommaren över 100 olika platser runt omkring i Sverige och nu har vi sammanställt resultaten från årets undersökningar. På många platser är situationen oförändrad men bland all data finns också possitiva och negativa nyheter.

/elfiske2019.jpg

Vattendagarna 2019

9 okt 2019

Medins Havs och Vattenkonsulter är som vanligt på plats på årets Vattendagar som arrangeras av
Föreningen för limnologi. I år har vi samlats i Västerås för att lyssna på seminarier kring övergödning och hydromorfologi. Det blir många diskussioner om åtgärder för att nå miljökvalitetsnormerna. Väldigt trevligt att träffa närmare 200 engagerade branschkollegor.

/vattendagarna-2019.jpg

Ålgräsinventering med drönare

2 okt 2019

Idag inventerade vi ålgräs i Öresundsområdet. Karteringen utförs som en kombination av undervattensvideo och flygfoto med drönare. Genom att kombinera olika moderna karteringsmetoder kan man kostnadseffektivt kartlägga stora ytor och samtidigt ha god detaljrikedom.

/dronare.jpg

Vi firar genomförda provfisken

2 okt 2019

Vi firar att vi slutfört säsongens fiskinventeringar. Vi har arbetar i 20 olika miljöprojekt där fiskinventeringar har ingått och besökt över 150 olika platser i Sverige. Vi har arbetat i vattendrag, floder, sjöar, Östersjön samt i Västerhavet och samtliga projekt har genomförts i tid. Värt att fira.

/fina-fisken.jpg

Workshop Bottenfaunaprovtagning

2 okt 2019

Nu är det snart dags för årets bottenfaunaprovtagning. Medins genomförde därför en intern workshop för att diskutera provtagning i sjöars strandzoner. Ett gäng glada biologer samlades vid Rådasjön i Mölnlycke och avslutade med en Medins go-fika.

/bottenfauna2019.jpg

Vi söker en erfaren ekolog till vår sötvattensavdelning

28 aug 2019

Erfaren ekolog

Medins växer och vi söker dig som kan hjälpa oss att ta nästa steg i utvecklingen. Vi arbetar med miljöövervakning och inventeringar åt företag samt offentlig sektor. Vi söker dig som kan arbeta självständigt och driva projekt med undersökningar i vattenmiljöer och åtgärder för att förbättra våra vatten.

Vi söker dig som är flexibel och lösningsorienterad och som kan arbeta i nära samarbete med våra kunder. Du kommer att leda projekt och att ingå i ett team av experter på Medins. Tjänsten ställer krav på din förmåga att uttrycka dig sakligt i tal och skrift och du är van vid att skriva rapporter.

Hos oss arbetar du brett tillsammans med 30 andra medarbetare med olika spetskompetenser där limniska och marina frågeställningar blandas. Vi har högt i tak och arbetar och lägger stor vikt vid

Krav: Universitetsexamen inom biologi eller närliggande discipliner. B-körkort. Kunskaper i svenska i tal och text. Några års arbetslivserfarenhet från konsult- eller offentlig sektor.

Meriterande: Examen på Master-nivå. GIS kunskaper.

Placering: Tjänsten hör till Medins avdelning Sötvatten, Mölnlycke (Göteborg).

Anställningsform: Tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan med CV sänds till jobb@medinsab.se och märks med ”Erfaren ekolog”.

Vi ser fram emot att få din ansökan senast den 22 september.

Annons i pdf format

Besök oss på Vind2019

28 aug 2019

Den 23-24 oktober så finns vi plats med moter och personal på mässan Vind2019. 

Vind 2019 är Nordens största årligen återkommande mötesplats för vindkraftsbranschenoch  anordnas på Münchenbryggeriet i Stockholm. www.vindkonferensen.se   

Besök oss gärna i den stora uttställningshallen, monter 10. Om du i förväg vill boka in ett möte med oss så kontakt Jonatan Hammar (jonatan.hammar@medinsab.se)

/vind2019.jpg

 

 

Provtagning av kiselalger pågår

26 aug 2019

Kiselalger är alger som tex sitter fast på stenar och växter i vattendrag och sjöar. Eftersom de flesta kiselalger har specifika krav på sin levnadsmiljö är de mycket bra indikatorer på vattenkvaliteten. Små förändringar kan göra att vissa arter ökar i antal, medan andra försvinner. Man får därför en bra bild av förhållanden på en lokal genom att analysera vilka kiselalger som växer där. Kiselalger provtas under sensommaren och vi har just nu ute flera bilar runt omkring i Sverige. Ser ni någon som sitter och putsar en sten med en tandborste, så är chansen stor att det är en biolog från Medins som är ute på uppdrag.

/kiselalger2019.jpg

Biotopkartering

22 aug 2019

Vi arbetar nu med biotopkarteringar i Södermanalands län.

Genom att analysera strukturer och egenskaper i vattendrag systematiskt går det att förstå hur vattendraget fungerar som system och på vilket sätt människan påverkat vattendraget.

Länsstyrelsen i Södermanlands län tillsammans med Nyköpingsåarnas vattenvårdsförbund och Kilaåns vattenvårdsförening jobbar med åtgärder i Kilaåns avrinningsområde. För framtagande av åtgärdsplan beställer Länsstyrelsen biotopkartering av åarna i Kilaåns avrinningsområde.

Uppdraget omfattar biotopkartering i 11 områden med en total sträcka på 77 km.

/biotopkartering-2019.jpg

Bild från inventeringen

← Äldre inlägg

Kontakta Oss

Medins skall erbjuda kompletta tjänster inom undersökningar i vattenmiljöer (oavsett om vattnet är sött, bräckt eller salt).

[javascript protected email address]

Följ oss:


(Lämna tom)